joi, 27 octombrie 2016

Cântă încet într-un răsărit de soare visul de peste noapte. Cu fruntea lipită de fereastră expiră cuvinte tăcute ce aburesc geamul și schimbă formele din exterior, distorsionându-le ca într-un fel de pictură suprarealistă. Ce trebuie mai mult de atât? Răcoarea dimineții, picăturile de ploaie, semi-întunericul și căldura păturii ce a stocat căldura propriului trup protejând-ul o noapte întreagă. Încă șoptește cuvinte indescifrabile - câteodată cu o rapiditate aproape nervoasă, alteori lin.
La ce folosește tot absurdul unei întregi zile? Toate gurile de aer dublate de rapiditate și pașii mulți lăsați în praful timpului? Cine te va aștepta la sfârșitul drumului? Către ce te-ndrepți? De unde te întorci?
O pală de vânt aproape portocalie din cauza arșiței bătea peste pietrele după care se ascunsese, părând că le transformă și pe ele în nisip. Îi era frig. Cu toată căldura din jur, îi era frig - un frig interior pe care nicio vară nu-l putea răpune.
Nu-și putea stăpâni nerăbdarea. O nerăbdare amestecată cu emoție și frică. Își încleștase pumnii atât de tare încât unghiile îi intrară în carne. Totul era în întuneric, nu știa de unde vine. Dar va veni. Va veni.. În sfârșit.
După un căscat ușor, își dădu câteva firicele de păr de pe frunte. Privea lumina caldă a sălii cu ochii înlăcrimați și îi părea că întregul loc e plin de lumânări. Deodată simți că nu îi mai ajunge aerul în plămâni. Simțea că arde, că arde totul dar nimeni nu părea să observe.
Plimba o frunză între două degete. Malul de lac nu mai era acolo și nici el. Câteva raze din apus îi colorau privirea, Era cald, era bine, era Octombrie și parcul plin. Zâmbea ușor, pierdut printre foi îngălbenite de anotimpuri. Era un tablou. A rămas ca o clipă. Poate printre cele mai liniștite și melancolice din memorie.
Își privi mâinile în semi-întunericul camerei calde. De abia acum îi erau din nou familiare. Un sărut lin pe frunte, o umbră atât de cunoscută a unui trup cald de lângă. Își recunoscu lumea mică din interior. Se întoarse în copilărie. Și, după atâta timp, adormi ușor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu